fredag, december 04, 2009

Krig ska bli miljövänligt!

Chanting the Mantra peace on earth
We all been playing those mind games forever
Some kinda druid dudes lifting the veil
Doing the mind guerrilla

John Lennon, 1973




Amerikanska Pentagon drar nu sitt strå till stacken för en mer ”uthållig” och medveten miljöpolitik. USA som är djupt involverad i aktiv krigföring, eller om man nu vill använda termen fredsbevarande insatser, i såväl Irak som i Afghanistan har börjat förstå att blykulorna och stridsflygplan inte bara dödar människor utan också miljön på ett högst påtagligt sätt? Samtidigt som målet är att ”oskadliggöra” stridförande fiender vill man rädda planeten genom miljövänlig krigföring.

Pentagon investerar miljontals dollar i “gröna vapen” som exempelvis blyfri ammunition som inte förgiftar vattendrag. Jag väntar bara på att få se en vapentillverkares reklamTV-slogan om ” Kulan som dödar dig men inte naturen!”

Ett annat exempel på Pentagons gröna samvete är ”den stora gröna flottan” (atomdrivna eller biobränsledrivna fartyg) och ”Green Hornet” som är det nya biobränsledrivna jetplanet. Andra bränsletyper som testas på flygplan är alger, gräs och djurfett. Enligt Pentagon kan varje stridsflygplan spara 127.000 tunnor bränsle per år! Det är ju alltid något då USA idag gör av med 95 miljoner tunnor jetbränsle per år.

Med den våg av miljöhype som sveper över jorden så måste väl varje bidrag till minskade koldioxidutsläpp vara välkommen, eller hur...?

Etiketter:

Bloggtoppen.se