onsdag, september 30, 2009

Olivia emigrerar...

You can go anywhere
You deserve some fun and rest
You deserve the very best
She went to Germany

Violent Femmes, 1993I lördags packade Olivia, jag och Fortissmo oss in i bilen respektive hästtransporten och satte av söderut, mot Tyskland. Efter överfarten till Puttgarden hade vi någon timme till Kleine Rönnau och Reitstall Wilde Koppel där vi ordnat med stallplats för Tissmo över natten. Ägaren Alexander Barth visade sig vara en hygglig kille som hade ordnat det bra för oss. Åt Olivia och mig hade han ordnat en liten fin villa i ett villaområde... Här hade vi lätt kunna stanna längre! Själv hade han köpt ridanläggningen tre veckor tidigare och var full av entusiasm. Det var också hans getter, lösgående ponnys och hans minigris som inte lämnade hans hem...

På söndagsmorgonen hade vi tänkt komma iväg hyffsat tidigt men Tissmo satte stopp för det genom att i 45 min vägra att gå in i transporten. Med lock och pock och med hjälp av getter och andra husdjur (hmrr...) kom vi i alla fall iväg vid 10-tiden.

I närheten av Hamburg började köerna. Man hade stängt av trafikens halspulsåder A1:an för vägarbeten. All trafik omdirigerades med stillastående köer på 2,5 timme som resultat!
Med en otålig häst där bak är inte köer något man önskar. Speciellt inte när solen lyser från klarblå himmel, temperaturen visar 25 grader och vi har ytterligare 4 timmar att köra.
Hur som helst, vi kom fram till Warendorf strax efter 18.00 och letade upp järnvägsstationen dit Anneli kommit från Prag. Efter vår reunion letade vi upp det nationella ridsportförbundets hästanläggning som utgör ett imponerande centra och som blir Olivias hem och arbetsplats för det kommande året.
Olivia fick nyckel till sitt rum och Fortissmo sin box. Därefter kunde vi med gemensamma krafter göra en extreme makeover av hennes rum som behövde en ordentlig rengöring. Olivia delar kök och vardagsrum med 3-4 andra tjejer och jag förundras över att tjejer kan ha det så stökigt och smutsigt omkring sig. Det tog oss gott och väl ett par timmar att få rummet i beboeligt skick.


Olivia började jobba på måndagsmorgonen men fick sen ledigt resten av dagen för att lära känna stan och komma i ordning. Warendorf är hemvisten för tysklands olympiska kommittée inom ridsport och är landets mekka för ridsport. Här har flera landslagsryttare sitt hemmastall, mao en miljö där Olivia kan lära sig ett och annat. Staden har ett mysigt medeltida centrum och hästar, om än dock konstgjorda, finns i 100-tal att beskåda runt om i stan.
Hennes cykel fick lämnas till en reperatör då Tissmo hade gjort ett fint hovavtryck på bakhjulsfälgen... Sen fick Vodafone ett besök av oss där det ordnades med mobilt internet, mobil- och fastnummerabonnemang. Konto öppnades på banken. Överkast, kudde, golvmatta och annat "smått och gott" inhandlades och strax därpå kunde Olivia konstatera att hennes nya bostad var faktiskt rätt OK.

Klockan hade nu blivit närmare fem på eftermiddagen varför Anni och jag behövde påbörja den 100 mil långa hemfärden. Samtidigt med att Olivia påbörjade sitt pass att rida såväl Tissmo som andras hästar vinkade vi hejdå och satte kurs mot Hamburg.

Vid 21-tiden körde vi av motorvägen och kom till den lilla orten Egestorf där vi som enda gäster hittade ett mysigt och fint hotell. Med en 15-taggars älg som bordsgäst sköljde vi ner resan med ett gott lokalt öl och knoppade in.

Tisdagen bjöd på regntunga skyar ända upp till Puttgarden där sol och vackert väder mötte oss och var med oss ända hem.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Olivia said...

Det var en trevilg resa hit och nu hoppas vi att det blir bra här oxå :) Kram på er alla där hemma!!

02 oktober, 2009 12:50  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se