torsdag, maj 07, 2009

Vårens MC kortege

When I go to heaven
Hog Hog heaven
I'll have a drink with Elvis
while Marlon's on his way
We're kickin' and we're revvin'
We're dressing up in style
It's time to take a ride on that freeway in the sky

Roxette, 1994


(Alla bilder är klickbara)

I lördags rullade Bonnien iväg med mig och Wille samt Olivia och Sanna Ivarsson på hennes Yamaha 600 mot MC-klubben 's klubbstuga och vårens traditionstyngda kortege. I bästa möjliga väder samlades mer än 400 cyklar och förare och säkerligen ytterligare 300 passagerare. För oss ännu oinvigda i traditionen blev det en mäktig syn.


Strax efter 10.00 rullade kortegen iväg mot Nybro. Polis och funktionärer såg till att all annan trafik stannade av för att få en obruten kortege. Människor utmed vägen hade tagit fram Brassestolar och hällt upp kaffet och vinkade glatt med den lediga handen. Trevligt, trevligt...Väl i Nybro tog det en stund innan alla cyklar stod uppställda kring Stortorget. Nu gavs det möjlighet att närmare studera ekipagen. Naturligtvis letade jag efter andra Bonnevilles och fann två. En från 70-talet och en annan från omkring 2005. Skojigt är då förare och andra "tittare" kommer fram och ställer frågor om min Bonnie. Ofta är det nostalgiska och igenkännande kommentarer. Och det är lika roligt varje gång att få berätta om jubileumsmodellen och att mitt exemplar blev byggd månaden innan hela fabriken brann ner.

Efter en promenad och glassintag började de främsta cyklarna att starta upp varför det blev att dra på sig ställ och hjälm igen. Snart var vi på väg mot Kalmar. Efter en dryg halvtimme kom de första cyklarna in i stan och började fylla Stortorget. Det skulle dröja ytterligare en halvtimme innan alla kommit på plats och den sista cykeln tystnade.

De igenkännande kommentarerna var snart igång igen och i likhet med hundägare blir man snabbt bekant med både den ena och den andre. Det kan Olivia och Sanna också intyga efter att de blivit inbjudna av Harleygrabbar till en privat efterfest på lördagskvällen...Så småningom kallade andra plikter såsom trädgårdsarbete varför vi rullade hemåt med en ny erfarenhet rikare. Jag misstänker att vi kommer bli traditionen trogen!

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se