söndag, april 12, 2009

Inger 50 år!

Happy birthday to you
You're still young
Age is just a number
Don't you stop having fun
This is your day, your day
Happy birthday to you, to you

New kids on the block, 1990
Klicka gärna på bilden!

Påskaftonens höjdpunkt var Inger Liljedahls 50 års-kalas som firades i Räpplinge på Öland. Barndomshemmet är numera familjens sommarbostad och ligger strax bakom byns vackra kyrka. På tal om kyrkan så inleddes festligheterna med en varierande konsert. Som kvällens dragplåster hade man lyckats engagera den erkända italienska kvartetten "Guniamio, Haruso, Reinrico & Tomaso" som för kvällen hade samlat sig under det svenskklingande gruppnamnet "De Gudomliga".


Prenumeranter av Totte Björre´s kommentarer måste logga på för att avnjuta framförandet!

Av deras tre musikaliska stycken som framfördes vill jag särskilt lyfta fram 'O Sole Mio som fick de tjocka kalkbelagda kyrkväggarna att skaka loss från grunden. Sällan har örongodis smakat så gott! Publiken fick i sanning bese och behöra tjusiga och välljudande tenorer och basar. Födelsedagsgästernas stående ovationer blev till ett kvitto på uppskattning! Italienska fans har idag också lämnat kommentarer på Youtube; Quattro grandes.... Bellissimo! Amo questa canzone!


På den här kan du också klicka!

Har efter moget övervägande gjort bilden klickbar!

Efter konserten bjöds det på mat, dryck och upptåg i byns hembygdsgård. Ett bestående intryck och tillika avtryck bjöd den för många redan välkända Vera som på sin särpräglade svensktyska dialekt tog hjälp av sina väninnor för att förklara vilka kroppsliga förändringar Inger, nu som 50-åring, har att se fram emot... Jag måste erkänna att såväl de hårbeväxta benen som de i klasar dinglande celluliterna och odöra svallningar får en att förundras över vad kvinnans skapare har i beredskap för henne. Jag låter versraden få sjunka in:

En ängel genom rummet kom golvet att gunga
en flyktig njutning som sorbet på din tunga

Då vårnatten övergick till tidig morgon konstaterade förmodligen såväl jubilaren som alla gäster att man fått vara med om något alldeles unikt. Helt enkelt en fantastisk rolig och härlig 50-års fest!

Tack Inger & Reinhold

Etiketter: , ,

Bloggtoppen.se