tisdag, mars 11, 2008

Annis femtiårsfest

Whenever you're away from me,
wherever you go
You're never far away from me,
I want you to know
I only have to close my eyes dear,
and suddenly I'm where you are
You better never stray,
'cos I'll never be far away

Electric Light Orchestra, 198018262 dagar, är det något att fira och en anledning att ställa till med fest?
Självklart är det så!
Fastän rikligt hyllad och uppvaktad i Sydafrika bjöd Anni släkt och vänner till en lite annorlunda födelsedagsfest i lördags. Ett av hennes önskemål var att få bjuda på örongodis i form av orgelmusik varför festligheterna började i en av stadens fina stadskyrkor från 1200-talet. Men av orgelmusik blev det nu inte mycket. Ingen av de sju tillfrågade organisterna kunde spela. Anledningar som influensa, bruten arm, andra sjukdomar, semester och andra engagemang reducerade orgelspelandet till ett fint anlagt och effektfullt ackord av sonen William.
Desto bättre blev det övriga programmet. Mimmi sjöng ett par sånger, Olivia spelade trumpet, Lillemor reciterade dikt medan Anette spelade piano och sjöng. Sen överraskades Anni med att få lyssna på Stens, Bittes och Haralds kloka funderingar och egna erfarenheter av vad det betyder att fylla 50 år.

Om nu denna inledning av festligheterna kan kategoriseras som den mer seriösa delen tog vi oss sedan till golfklubbens restaurang för middag, tal och spex. Själv valde jag att som ett sällsynt tillfälle göra några officiella nedslag i mina dagböcker från de 11857 dagar som jag känt Anni. Det har ju onekligen hänt en del under dessa dagar :-)!


Sammantaget blev det en lyckad fest och när nattamaten i form av Bullens varmkorv var uppäten konstaterade Anni glad och nöjd att det nu var dags att gå vidare…

Grattis igen Anni!

Etiketter:

Bloggtoppen.se