söndag, september 30, 2007

Jump

I get up and nothing gets me down.
Oh can't you see what I mean?
Might as well jump. Jump!
Might as well jump.
Go ahead, jump. Jump!
Go ahead, jump.

Van Halen, 1984Förra helgen Anderstorp och nu denna på Mantorp! Nej, det var inte finalen i STCC som drog mig och Olivia till Mantorp trots att vår Ferrari var med. Det handlade om helt andra hästkrafter. I transporten bakom bilen stod förutom Ferrari också Tariff och Olivia skulle rida säsongens sista fälttävlan.
Det blev en blöt helg! Det regnade hela vägen till Mantorp och vi passerade ett översvämmat Åtvidaberg. Här kände vi oss tvungna att ringa arrangörerna och fråga ifall det skulle bli någon tävling över huvudtaget för de mer än 100 ryttarna, och det skulle det! Under dagen kom det ca 30-40 mm regn...
Anläggningens traktor körde skytteltrafik för att bogsera undan fastkörda bilar med transporter. Till och med en Volvo XC90 fick se sig bogserad! En annan liten effekt av att vistas ute under sådana förhållanden är att allt blir blött och fuktigt. Såväl en själv som hästar och utrustning.
Efter lördagens dressyr och banhoppning låg Olivia 3:a med Ferrari och 6:a med Tariff. Ett bra utgångsläge inför söndagens terrängridning. Efter att vi gått terrängbanan ett par gånger på kvällen checkade vi in på Stadshotellet i Mjölby och fastnade framför den lättsmälta Bondrullen "I hennes Majestäts hemliga tjänst" varpå vi somnade gott.
Upp 05.00, for till stallet och gav hästarna lite frukost. Mockade ur boxarna och drog sen i fortsatt regn till tävlingsplatsen. Olivia gick banan för tredje gången varefter vi broddade Tariff mot svår halka. 09.04 startade så Olivia. Terrängbanan i Mantorp går mestadels på stigar i skogen varför det är svårt att följa ekipagen runt hela banan. Med tanke förhållandena som var bestämde Olivia sig för att rida på säkerhet framför chanstagningar vilket betalade sig med 0 fel på hinder.
11.04 var det så dags för Ferrari att rida klassen medelsvår B på samma hinder och sträckning som hon red Tariff. Tredje hindret, som bilden är tagen från, var ett respektgivande 1,5 m brett bord. Banan innehöll bland annat 2 vattenhinder, gravar, raviner, kombinationshinder, stockar och häckar. Även med Ferrari gick Olivia runt banan med 0 fel på hinder. Ett resultat som skulle visa sig hålla långt.
Olivia segrade med Ferrari och kom precis utanför placering med Tariff! Då gör det inte så mycket att det regnat i stort sett ihållande sedan vi påbörjade resan till Mantorp. Om någon av er undrar vad Olivia, 2:an och 3:an gör som ser ut som en krigsdans så genomför dom ärevarvet utan hästar.
Nöjda med helgen lastade vi sedan in hästar, utrustning och oss själva och satte kursen hemåt. Vi kom hem alldelses lagom för att hinna hämta Anni på stationen som sedan i onsdags haft ett betydligt bättre klimat i Nice.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se