måndag, juli 30, 2007

One more rainy day


Trying to see the sunlight
My heart's crying out loud
I try to see through the clouds
On one more rainy day
Deep Purple, 1968


Så är då sommarens semesterveckor definitivt över. Två veckor är inte mycket men förhoppningar om sol och värme fanns där ändå. Nu blev det inte så mycket av den varan trots att SVT's väderman Per Holmgren hävdar att norra Öland, där vi mestadels befunnit oss, haft syd- och mellansveriges bästa väder.

Under de bägge veckorna har jag förfinat konsten att snabbt packa ur och packa i Brassestolar samt fikakorgen och förflytta bilen mellan för tillfället molnfria badstränder. Vi tog det säkra före det osäkra (men ändå det mest säkra) och ställde in Skåneresan pga massivt regnande. Det är tur att man inte är potatisbonde i Skåne! Istället fick vi såväl tid som inspiration till att klistra in gamla pappersbilder i album, en aktivitet med lång "back-log". Nu är i alla fall samtliga bilder insatta från 1995-2005. Nyare bilder ligger därefter på hårddiskar. Det som återstår att klistra är perioden 1986-1994 och för att det ska bli av kommer det att krävas ytterligare två veckors semester med regn...

Ett nytt besök i Kackelstugan gjordes härom kvällen. Anledningen var en konsert med Wille Crafoord. Jag tror du också kan le igenkännande till hans textrad ifrån låten Solsken:

Sommarn är bäst på vintern
just sådär som man minns den
när man har glömt alla regniga dar
finns bara solsken kvar

Etiketter:

Bloggtoppen.se