tisdag, juli 31, 2007

Happy birthdaySo let us all begin
We know that love can win
Let it out don't hold it in
Sing it loud as you can
Happy birthday to you

Stevie Wonder, 1980


Mimmi 20 år!!!

Det tar ett tag innan det sjunker in. Ofrånkomligt fladdrar bilder förbi av dagar som gått. Resan som hon gjort från liten tjej på ostadiga ben till vuxen tjej innehåller en oändlig mångfald av intryck, relationer, kunskap, erfarenhet och beslut som ska bära och utveckla henne för dagar som kommer.

Det är väl ofrånkomligt att som förälder tycka att tiden gått för fort, att man inte riktigt hunnit med. Ofrånkomligt på så sätt att tidsperspektivet aldrig tycks räcka till. Det är helt enkelt en av flera mänskligt betingade sanningar.
Här hjälper mitt dagboksskrivande, som jag började med 1971, att bättre förstå tidsperspektivet. I dessa står det om dagar tillsammans med Mimmi som utgjort delar av såväl hennes som resten av familjens liv. Där står det också svart på vitt om alla "vanliga dagar" som minnet sorterat bort, dagar som John Lennon så träffsäkert beskrev som:

Life is what happens to you
while you're busy making other plans

Grattis Mimmi och ett stort lycka till med allt du företar dig!

PS. Visst ser födelsetårtan läcker ut! Högerklicka för en förstoring! Den lurade i alla fall lillasyster som inte hann få på sig sina linser vid uppvaktningen:)Etiketter:

Bloggtoppen.se