söndag, maj 20, 2007

Tionde budordet

Du skall vara rädd om dina vänner



Med Mimmi & Olivia tävlandes i Kristianstad och William i Tenhult fick Anni och jag en helg på tu man hand. Vi tog bilen och körde till Uppsala för att fira Karin och Lars-Gunnar på deras gemensamma 50 årsfest. Eftersom vi numera sällan återvänder till vår gamla "hemstad", som vi lämnade 1991, blir återseendet med våra gamla vänner desto roligare. Fastän mycket vatten flutit under broarna i Fyrisån är igenkännandet omedelbar och på 0-tid finner man sig i samtal som om det var i förrgår man sågs senast. LG har jag känt sedan 1963 då han som 6-åring kom inflyttandes till Helsingborg. 12 år senare kom han att spela en viss roll då Anni och jag blev ett par. Bekantskapen med Karin är av senare datum, närmare bestämt 1980, då vi flyttade till Uppsala.



Efter en skön natt på Sunnersta Herrgård med frukost på verandan gjorde vi stan som hastigast innan vi åkte till Gamla Uppsala och till våra fd grannar Bitte, Gunnar med familj. Det är på ens egna och andras barn man ser att det gått ett antal år! Under lunchen påminner vi varandra om gamla grannars öden och konstaterar att flera tomter blivit avstyckade. Vårt gamla hus från 1924 tycker vi ha förtjänat ett bättre omhändertagande. Det har inte blivit ommålat sedan jag stod på målarställningen 1990, och det syns! Innan vi for vidare blev vi överens om att träffas igen under sommaren då Bitte & Gunnar tar Z3:an ut på sommarvägarna.



Nästa anhalt blev Nynäshamn hos Marianne och Janne. Janne och jag kamperade ihop under tonåren. Det finns åtskilliga minnen varav vissa inte tål offentlighetens ljus medan andra fortfarande kan få omgivningen att le en smula. Jag tänker på allt från tågluffning, cykelsemester på tandem, fjällveckorna under sport- och julloven till gemensamma intressen som rörde det motsatta könet. När sedan Majsan och Anni kom in i vår värld fann vi nya intressen. Bland annat i form av segling på såväl ost- som västkusten.



Det blev söndag eftermiddag och vi satte kurs söderöver och hemåt. Mot kvällen var familjen återsamlad och helgens äventyr på fälttävlansbanan, tennisbanan och tillsammans med goa vänner kändes värdefulla.

Etiketter:

Bloggtoppen.se