söndag, december 09, 2007

Africa

It's gonna take a lot to drag me away from you
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I passed some rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had

Toto, 1982


(Klicka på kartan för en förstoring)

På torsdag bär det av till Afrika, närmare bestämt Sydafrika. Under 3,5 vecka kommer vi att smaka en smula av ett färgstarkt land som med sin spännande historia, skiftande natur och kultur kittlar vårt intresse.

Vi anländer Kapstaden via Frankfurt. Efter tre nätter kör vi norrut mot vindistrikten för att därefter ta oss till kusten igen och påbörja resan utmed ostkusten och indiska oceanen. Det blir safari på Annis födelsedag med övernattning intill vattenhålen. Här firar vi också julafton tillsammans med the Big Five. Från Port Elisabeth flyger vi till Durban för bl a dykning vid Aliwal shoals. Vi tar oss in i landet igen för övernattning i en Zuluby. Vidare till St Lucia med omkringliggande wetlands, vilket blir vår nordligaste anhalt utmed kusten. Här är det ca 20 mil till Moçambique. Nyåret firar vi i trakterna av Durban och efter lata dagar vid havet åker vi åter hemåt via Johannesburg.

Det betyder att det inte blir fler blogginlägg i år. Däremot kommer jag förhoppningsvis ha gjort erfarenheter under resan som det finns anledning att skriva om. Men det blir tidigast först den 6 januari.

Tills dess vill jag tacka alla återkommande läsare, och alla andra som oväntat har ramlat på min blogg, för att ni har läst en eller flera av min texter under året.

God Jul & Gott Nytt År!

Etiketter:

Bloggtoppen.se