lördag, januari 31, 2009

The pressure is on!

Set me on my destination
Point me the way to my position
What's the meaning of my mission
I have made my decision clear
I don't need another reason

Thin Lizzy, 1981Sällan eller snarare aldrig förr har en nytillträdd ledare haft så stora globala förväntningar på sig som Barack Obama. Efter att ha surfat runt i olika världsdelar konstaterar jag att en förkrossande majoritet av oss som bebor planeten, med undantag för ett antal extrema fundamentalister, önskar honom lycka till.

Kommer han att lyckas med att återupprätta förtroendet för en stark amerikansk ekonomi och etik, något som i sin tur skapar förutsättningar för andra länders ekonomiska utveckling? Eller kommer vi att få se ett USA och en västvärld som i framtiden får förutsättningarna givna österut från bl a Kina? Time will tell!

Ingen har väl missat bilderna då Obama svor eden i Washington. Däremot har du sannolikt inte sett följande bilder som togs samma dag såväl i Washington som i andra världsdelar.

Detta är en satellitbild av ceremonin kl 11:19 och visar Washington D.C.'s National Mall med Capitolium överst och Washington Monument nederst. "Bisvärmarna" är människor!

Det var troligtvis svårt att få en glimt av den nya presidenten. Däremot var det inget fel på glädjen och patriotism.

Allt måste klaffa! Här är "körschemat" för installationsceremonin.

Obama blir "insvuren" som USA's 44:e President medan hans fru Michelle håller bibeln och döttrarna Malia och Sasha ser på.

Irakier bevittnar installationen på ett café i Bagdad.

Samtidigt på en restaurang i Kabul blir de afghanska gästerna vittne till presidentinstallationen.

Ett antal invånare i de fattiga Kiberakvarteren i Kenyas huvudstad Nairobi följer ceremonin.

En U.S. navy officer på militärbasen Guantanamo Bay på Kuba byter ut bilden av den före detta presidenten George W. Bush med bilden av den nyinsvurna Obama.

President Barack Obama signerar, efter att ha blivit USA's President, sin första akt som proklamerar en ny nationell helgdag för "Förnyelse och försoning och uppmaning till alla amerikaner att tjäna varandra".

Efter installationen lämnar fd President George W. Bush i helikopter Capitolium och Washington D.C. för en ny tillvaro.

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej du!
Måste ge dig kred för bilderna, speciellt den med Bush i helikoptern. Det är som om du var med ombord, det kanske du var också..

/Håkan

01 februari, 2009 19:31  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se